about + membership banner

Clemens Mill Updates

Share

Life + Learning

  • Clemens Mill during the day
  • Clemens Mill at night
  • New Clemens Mill Floor Plan (click to enlarge)
    New Clemens Mill Floor Plan (click to enlarge)

Idea Exchange | September 11, 2018

We’re now open and have resumed our regular open hours!

Our Clemens Mill location has been renovated over the summer to improve the overall experience for families, students, and our community. Some highlights of the new library layout include a new public entrance with outdoor lighting to better integrate the library and outdoor park, an expanded Children’s space with access to a universal washroom, and an innovative Student Learning Commons with creative spaces for high and low tech discovery, and a study space for students and community working groups.

Questions? Call 519.740.6294 to speak with a staff member.

Clemens Mill Renovation Timeline

Our Journey

Our vision is supported by the School Board, the Library Board, and the many community partners who have been part of the Heart of the Community project from the beginning and those who continue to strengthen our growing community hub. Each phase of the ‘Heart of the Community’ project has been made possible through the support of our amazing grant funders, the Waterloo Region Catholic Schools Foundation, St. Benedict C.S.S., Idea Exchange, and our many community partners.

Heart of the Community – Phase 1

With the support of the Aviva Community Fund, we added a 150-metre stone dust walking trail around the running track, fitness stations, field grandstands, and a multi-purpose score board. These enhancements were enjoyed by students and all members of the community.

Heart of the Community – Phase 2

With the support of the Lyle S. Hallman Foundation, we added a basketball court, playground equipment, rock-climbing walls, outdoor chess tables, a gazebo, and a story garden.

Heart of the Community – Phase 3

With the continued support of the Lyle S. Hallman Foundation, we are improving the library layout, creating a new community entrance, and expanded outdoor lighting.